Op deze pagina:

Delen:

Kijk naar Sarah

Je zal het maar hebben met Sarah (20).

Ze baalt dat ze een ander gezicht heeft dan haar tweelingbroer en haar zusje die geen wijnvlek hebben. Ze voelt zich, zoals ze zegt ‘het lelijke eentje van de familie’. Ze heeft last van glaucoom en hoopt dat ze nog haar rijbewijs kan gaan halen. Ze gaat langs voor medische tatoeage, maar krijgt teleurstellend bericht. Als ze haar wijnvlek professioneel laat camoufleren, herkent ze zichzelf niet meer en mist ze haar wijnvlek. “Die vlek hoort toch echt wel bij me,” zegt ze.

Bekijk hier het programma Je zal het maar hebben.

Nog een keer Sarah

In de talkshow Hlf8 van Johnnie de Mol op SBS6 vertelt Sarah over medische tatoeage en het camoufleren van haar wijnvlek.

Bekijk hier de uitzending van Hlf8. Bij 52:26 komt zij in beeld. 

Kijk naar Vera (11)

Vera (11 jaar) vertelt hoe haar oplossing tegen mensen die naar haar wijnvlek staren. Ze vind het jammer dat mensen altijd eerst naar de buitenkant kijken. Ze vraagt zich af of mensen haar wel zouden herkennen als haar wijnvlek weg zou zijn. Ze zou één keer willen kijken hoe mensen dan reageren. ”Maar ik zou het niet voor altijd willen”, zegt ze. “Dan voel ik me niet meer bijzonder, niet meer mezelf.”

Bekijk hier het programma Hoofdzaken met Vera.