Annelies, Rosalie, Selicia en Wim

Wij zijn Annelies Rosalie en Selicia. We hebben allemaal een wijnvlek. Wim hoort ook bij ons groepje en heeft een zoontje met een wijnvlek. We hebben dus allemaal ervaring met de keuze wel of niet behandelen. Met verschillende soorten behandelingen. Met bijvoorbeeld laseren, camoufleren.

Maar voor alles zijn we ervaringsdeskundigen als het gaat over het omgaan met een wijnvlek. Wat wij gemerkt hebben is dat de omgeving soms heftig op vlek kan reageren. Die is dan ook bij ons goed zichtbaar in je gezicht. Die reacties kunnen soms best lastig zijn. We hebben er wel mee leren omgaan. Ieder op z’n eigen manier. Wij leven ons leven met onze wijnvlek.

Iedereen is anders, maar we willen graag onze ervaring doorgeven. Om zo anderen te inspireren. Jouw misschien ook. Om te laten zien wat onze ervaringen zijn. Dat doen we in deze WijnvlekWijzer. We hopen dat je na het doorlopen van deze site, wijzer bent geworden. Niet alleen over wat de behandelingen zijn, maar ook hoe je om kan gaan met je wijnvlek.

Wij hebben er bijna twee jaar met veel plezier aan gewerkt met de Nederlandse vereniging voor mensen met een Wijnvlek of Sturge-Weber syndroom (Nv WSWs) en met ondersteuning van Cecilia Kalsbeek. Van te voren wisten we niet dat dit het resultaat zou zijn. We zijn er erg trots op. Maar het is niet klaar. De website zal blijven door ontwikkelen.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan je bij ons terecht. Laat ons even weten wat je van onze site vindt en misschien heb je nog tips voor anderen die ook op de site kunnen.