Op deze pagina:

Delen:

Een wijnvlek is zichtbaar als een verkleuring in je gezicht en/of op andere plaatsen op je lichaam. Ongeveer drie op de duizend pasgeborenen hebben een wijnvlek. De vorm van de vlek is bij iedereen weer anders en is dus uniek!  

Medische omschrijving

Medisch wordt een wijnvlek omschreven als: “een afwijking van de bloedvaten (vaatmalformatie) waarbij de haarvaten in de huid in diameter zijn toegenomen, met een roze tot paarse verkleuring tot gevolg. Meestal op één gezichtshelft, soms gepaard met rode of paarse verdikkingen.”

Wijnvlek gaat niet weg

Een wijnvlek gaat noot vanzelf weg. Met make-up kan je de wijnvlek camoufleren. Maar echt onzichtbaar zal hij niet worden. Je kan ook een laserbehandeling ondergaan. Er zijn meerdere behandelingen nodig. Maar ook hiermee zal de wijnvlek nooit helemaal weggaan

Er mee omgaan

Hoe is het om een wijnvlek te hebben? Wat kan je er mee doen? Op deze site vind je vooral ervaringsverhalen van mensen met een wijnvlek of ouders van een kind met een wijnvlek. Hierdoor kan je op ideeën komen of kan je beter bedenken wat jij wilt. Als je over een behandeling nadenkt, praat er over met je arts. Wil je met iemand praten die weet hoe het is? Neem contact op met de vereniging.

Meer informatie over de vereniging op www.wijvlek-sturgeweber.nl